Хасково

Помагат на спортни таланти да се развият в САЩ

ПресконференцияВъзможностите за кандидатстване на родните спортни таланти в САЩ представиха на пресконференция директорът на агенцията „Pro Futuro Sports“ Марко Вулович и представителят за България спортният директор на баскетболния „Хасково 2012“ Станислава Станкова.

Това е първата визита на Вулович в България и той е в Хасково благодарение на Станкова.

ПресконференцияОсновната работа на агенцията е консултиране и насърчаване на спортисти и ученици в хиляди гимназии и университети в САЩ. От агенцията изготвят профил на кандидатите и ги представят по най-добрия начин на щатските партньори, които могат да отпуснат стипендии, включително и в пълния им размер. Фокусът е върху ученици от 11 и 12 клас, но вече все по-често кандидатстват и все по-малки деца, изявени в областта на спорта.

ПресконференцияВулович обясни, че една голяма група от кандидатите искат да се занимават с баскетбол и тенис на корт, но се предлагат и много други спортове, обявени на сайта на агенцията, където става и контакта с агентите.

Станкова посочи, че досега от България обучението си в САЩ вече са продължили баскетболните таланти на „Лукойл Академик“ Радостин Димитров и Георги Димитров, както и състезателките на „Монтана“ Христина Гераскова и Теодора Тодорова.

Вулович отчете, че за 9 г. през програмите на агенцията са преминали над 1000 клиенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
EVRO SLUGI
EVRO SLUGI
21.11.2014 12:27 12:27

AAA NABIRAT SI SLUGI AMERIKASNKITE PARAZIT4ETA ,ZA6TO NE GI RAZVIVAT TUK 6E SI KOPYVATE EFTINI SPORTIS4ETA ,,

Back to top button