Хасково

И Хасково се включи в 16-дневната кампания срещу насилието над жени

Беседа

Андриана Иванова

В Международната 16-дневна кампания срещу насилието над жени се включи от днес, 25 ноември, и Хасково.

За областния град кампанията се води от Фондация „Български център за джендър изследвания“.

По време на 16-дневната кампанията от 25 ноември до 10 декември са обявени дни на отворените врати – всеки гражданин може да посети центъра и да получи информация за домашното насилие. Желаещите ще бъдат запознати с проблема и начините за справяне с него в Хасково от понеделник до петък и в Димитровград в дните: 25, 27 ноември, 2, 4, 9 декември.

Във връзка с кампанията, вчера, 24 ноември, в хасковското ОУ „Никола Вапцаров“ се проведе беседа с ученици на тема домашното насилие.

Тази вечер Андриана Иванова от фондацията проведе беседа за проблема домашно насилие с младежите от Защитеното жилище в Хасково.

Предвидено е участие на представител на фондацията на 27-28 ноември в Свиленград в обучение на социални работници в дирекциите Социално подпомагане с организатор Върховен Комисариат за бежанците към ООН на тема „Сексуално насилие основано на пола“. От 24 до 26 ноември тече срещата на Алианс за защита срещу домашното насилие за институционално укрепване в Търговище.

Във офиса на Фондацията е и подписката, която може да бъде подкрепена от всички граждани за ратифицирането на Истанбулската конвенция.

От фондацията съобщиха, че от началото на годината в Хасково помощ от домашно насилие са потърсили около 130 пострадали.

Голяма козметична компания прави дарение от 50 000 лв. за обзавеждането на новооткрития кризисен център за жертви на домашно насилие в Димитровград. Кампанията по набирането на средства продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.11.2014 12:41 12:41

Каква беседа за тия младежи, те изобщо не разбират какво им се говори.
Трудно възприемат.
разкажете им беседа за ядене, по – лесно ще я разберат.

Back to top button