Хасково

Ели Видева вижда спасение „Под кривата круша“

ПремиераХасковската поетеса Ели Видева представи новата си стихосбирка „Под кривата круша“ в Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

ПремиераСатиричните стихотворения са илюстрирани от Живко Тенев – Жисен, който е автор и на корицата. Поетът Петър Ванчев откри вечерта със слово за новата книга.

Ели Видева сподели пред своите читатели, че вижда спасение и бъдеще за българина, който с празната си торбичка ще продължава от круша до круша докато в един момент Европа ще му диша прахта. Според поетесата нашите земи са сърцето на Стария континент.

Книгата открива „Ода за националното дърво“ и завършва с „Ода за националното растение“. Видева бе бурно аплодирана от своята публика, а вечерта завърши с раздаване на автографи и много цветя за поетесата.

По-ранните стихосбирки на Ели Видева са: „Огън под дъжда“ (1992 г.), „Дом“ (1997), „Версия Живот“ (2000), „Небесен конник“ (2003), „Думи за нататък“ (2005), „По оста“ (2008) и „Оживявам“ (2010).

 

Премиера  Премиера 
 Премиера  Премиера
 Премиера  Премиера

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button