Хасково

Апелативният съд върна делото за прегазено 12-годишно дете в Капитан Андреево

Дело, архивПловдивският апелативен съд върна делото за прегазения 12-годишен Христо Велев на Хасковския окръжен съд.

То се води срещу хасковлийката Мертуне Мехмед, която на 10 юли бе осъдена на 2 г. и 4 месеца условно с 5 г. изпитателен срок.

Хасковският окръжен съд отне и шофьорската книжка на Мехмед за 4 г. Тя бе призната за невинна, че инцидентът е станал на пешеходна пътека.

Тогава Мехмед призна вината си и делото мина по съкратеното производство. Родителите на Христо обжалваха, а в делото имаше показание, че зад волана не е била Мертуне, а нейната дъщеря Рафие Иляз. Пловдивските магистрати са преценили, че при тези спорни обстоятелства делото не е трябвало да се гледа по съкратеното производство.

Дело, архивHaskovo.info припомня, че детето бе сгазено на 27 май 2013 г. Тогава Мехмед и дъщеря й Рафие Иляз, на която й предстояла сватба, тръгват към Одрин за покупки с „БМВ 730 Д“. Въпреки ограничението на скоростта до 50 км/ч в Капитан Андреево и пътните знаци за пешеходна пътека и „Внимание деца“, малко преди 18 часа БМВ-то удря излезлия на платното Христо със 79.9 км/ч. Момчето загива на място, а колата се забива в крайпътен стълб.

Днес делото започна отначало в Хасковския окръжен съд по общия ред. Заседанието продължи близо 6 часа с разпит на свидетели и вещи лица. Някои от свидетелите твърдяха, че след удара от шофьорското място е излязла дъщерята. Съдебният лекар д-р Христо Еленски пък бе категоричен, че нараняванията на Мертуне съответстват на тези, които се получават при шофьорите.

От прокуратурата поискаха разпит на двама от неявилите се свидетели. Адвокатът на родителите пък поиска справка за задграничните пътувания на Мехмед и дъщеря й.

Заседанието бе отложено за 13 февруари 2015 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
осведомен
осведомен
05.12.2014 23:03 23:03

Отдавна д-р Еленски е корумпиран, така че…

korupciya
korupciya
06.12.2014 8:27 8:27

nyama zakoni

zfz
zfz
06.12.2014 12:05 12:05

г-жа Мехмед все още кара кола,как така като и е отнета книжката може да управлява,тази жена няма ли съвест,но така е след като целия ни град е корумпирам,като се почне от полицаи,кмет и т.н.г-жо Мехмед не всичко е ПАРИ….

Back to top button