Хасково

Младеж от защитеното жилище взе стипендия „Кураж за живот“

Петър КиряковПетър Киряков, който завърши средното си образование като обитател на защитеното жилище в Хасково, стана един от 67-те стипендианти на Обществен фонд „Детство“ със седалище София.

Както haskovo.info  писа, възпитаникът на Дом „Асен Златаров“ е първокурсник в Тракийския университет в Стара Загора, където учи специалността социални дейности.

Фонд „Детство“ е първата неправителствена организация, оказала подкрепа на студенти, израсли в домове за деца, лишени от родителски грижи. Инициативата по програма „Кураж за живот“ се осъществява вече 16 г., каза председателят на фонда Иванка Василева.

През последните 11 г. проектът се финансира от Българо-американското общество във Вашингтон. Тази учебна година трима младежи вземат стипендия на името на бившия посланик на САЩ у нас Сол Полански.

354 са студентите, получили финансова помощ като стипендианти на Обществен фонд „Детство“ от 1999 г. до сега.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
07.12.2014 16:27 16:27

Чудесно, нека има повече помощ и стимул за децата сираци!

Back to top button