Регион

Славка Калчева откри Коледния базар в Свиленград

БазарКоледен базар в Свиленград бе открит на Никулден с голям концерт на народната певица Славка Калчева, съобщават от пресслужбата на общината.

Специален гост на събитието бе Михаел Ангерер, представител на Австрийската търговска камара, която заедно с австрийски фирми е партньор на община Свиленград в провеждането на коледния базар по виенските традиции.

Базарът е разположен на централната търговска улица – бул. „България“. Общо 11 дървени къщички, украсени с борови клонки и цветни лампички, предлагат виенски пунш и австрийски коледни лакомства, греяно вино, специалитети от месо, хлебни, тестени и сладкарски произведения, ръчно изработени коледни подаръци и сувенири от натурални материали, рисувани стъклени свещници и ароматни свещи,  играчки и изделия от чиста вълна, естествена кожа и гъши пух, традиционна битова троянска керамика и други.

В подкрепа на различни благотворителни каузи училища, детски градини и художествени школи предлагат свои коледни и новогодишни украси, картички и лакомства. За тях общината предостави една от къщичките-щандове.

Коледният базар ще бъде съпътстван от музикална и културна програма. Той ще продължи до 31 декември.

Базар  Базар 
 Базар  Базар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button