Хасково

Водоноски от военните за 19 села в Хасковско

ИлюстрацияОбстановката в област Хасково след обилните валежи е нормализирана във всички населени места на региона, съобщават от областна администрация.

Няма села, в които да е нарушено енергоснабдяването. Нивото на р. Марица спада при Пловдив, Първомай, Димитровград и Свиленград. Нивото на р. Тунджа също спада.

Без вода са 19 села в областта, които се снабдяват от помпена станция Момково – в общините Свиленград, Харманли и Любимец. До отстраняване на повредата те ще се снабдяват с водоноски. От РЗИ предупреждават населението там да не консумира вода от местните водоизточници – кладенци, чешми, извори, тъй като тя е замърсена. Без вода е и Бежанския лагер в с. Пъстрогор.

Решението за снабдяване с водоноски бе взето на спешно съвещание, свикано от областния управител. На него всички служби докладваха за обстановката в областта. Помпена станция Момково е проблемна, тъй като там е скъсана дигата на две места и са залети хиляди декари земеделски земи, както и самата станция. Работата по отстраняване на повредата може да започне сред като се оттегли водата и се подсуши съоръжението. При най-благоприятно стечение на обстоятелствата това ще отнеме минимум една седмица. Затова областният управител Добри Беливанов изпрати искане до министъра на отбраната за предоставяне на водоноски до решаването на проблема.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button