Хасково

Пуснаха водата на Симеоновград, не става за пиене

ИлюстрацияОт ВиК-Хасково съобщават, че е възстановено водоподаването от помпена станция „Симеоновград“ за града и с. Преславец.

От водното дружество обаче предупреждават водата да се използва само за битови нужди.

Без вода остават селата: Браница, Изворово, Черепово, Дрипчево, Върбово, Поляново, Васково, Оряхово.

Отново е залята помпена станция Вълче поле и е спряна водата на селото и Дъбовец.

Поради повишаване на нивото на р. Марица водата продължава да прелива през дигата и наводнява помпена станция Момково. Помпената станция е спряна и в резултат на това 19 населени места са без вода: Момково, Димитровче, Костур, Левка, Михалич, Младиново, Мустрак, Пашово, Пъстрогор, Райкова могила, Сладун, Чернодъб, Щит.

Помпена станция „Лъв чешма“, захранваща Свиленград, с. Капитан Андреево и с. Генералово е с намалено водоподаване поради заливане и спиране на 2 кладенеца. Нарушено е водоснабдяването на по-горе посочените населените места.

Поради скъсан водопровод в с. Сива река е преустановено водоподаването на част от населеното място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Зрителя
Зрителя
09.12.2014 17:46 17:46

Голямо съобщение са изпраскали сякаш никой незнае че водата на Симеоновград и без това не става за пиене и лятото караха с водоноски че сега уж наводненията им виновни.

Back to top button