Регион

Жителите на Тракиец: Събрали сме си багажа, чакаме язовира да прелее

ТракиецЖителите на село Тракиец не спят вече няколко дни от притеснение, че язовирът ще прелее и залее домовете им.

Всеки ден по няколко пъти мерим нивото и то непрекъснато се покачва, каза кметът Красимир Бойчев. Бабите от селото пък заявиха, че са събрали багажа си и са готови всеки момент да се евакуират.

От вчера до днес нивото се е покачило с 50-60 сантиметра, а водата е завзела допълнителни 12 метра в посока преливника. Досега толкова много вода в язовира не е имало, коментираха местните хора, които обясняват, че ако водата прелее заради затлачения канал ще се разлее в цялата долна махала на селото.

При проблем с язовир Тракиец водата ще залее десетки села по пътя си и ще стигне до Харманли и Свиленград. Кметът Красимир Бойчев е започнал кореспонденция с държавните институции още през юни. Писал е писма до всички министерства и дори до президента, но отговорите, които е получил били, че място за притеснение няма.

От Областната администрация в Хасково днес обясниха, че все още в язовир Тракиец има свободен обем, но можаха да кажат колко точно вода има в него. Според данните има обаче нямало как да се изпуска повече от 1,5 – 2 кубика вода в секунда, тъй като каналът не можел да я поеме.

Тракиец   Тракиец
 Тракиец  Тракиец

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
09.12.2014 20:20 20:20

А за рибарника на Красимир Бойчев ,които се направи със съдействието на държавата,който застрашава долната махала на селото защо не се споменава

vlado
vlado
09.12.2014 21:28 21:28

ako trakiec se otprishti tragedaita Biser she e kato igra v detski basein no decata she sme nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

vlado
vlado
09.12.2014 21:52 21:52

vsichki qzoviri i reki sa opasni ..maika ni jalna i togava nikakvi institucii niqama da sa ot polza

Back to top button