Хасково

Половин Хасково без вода за неопределено време, Марица с критични нива при Свиленград

ПресконференцияБлизо половин Хасково от днес ще остане без вода за неопределен период, алармира на съвместна пресконференция в областна администрация управителят на ВиК-Хасково Атанас Бързев.

ПресконференцияПреди малко повече от час са изключени 31 кладенци, залети от Марица, които захранват 40% от областния град. До 2 часа ще стане ясно кои квартали ще са на сухо.

Бързев обясни, че възстановяването на водоподаването ще започне с оттеглянето на Марица, което не може да се прогнозира кога ще стане. После ще са необходими и 15 часа за почистването на кладенците и взимането на проби.

ПресконференцияВъзможно е да бъдат изискани и водоноски за Хасково.

Началникът на областната противопожарна служба Николай Вълчев заяви, че Марица е на 3 сантиметра от критичните нива при Свиленград. Опасните места се укрепват с чували, населението е предупредено. Водата при ГКПП „Капитан Андреево“ е до оградата на пункта.

Управителят на „Напоителни системи“-Хасково Росен Атанасов успокои, че положението с язовир „Тракиец“ не е притеснително. Той е пълен с 99 600 000 кубика вода при максимален обем от 114 млн. кубика. Водоемът се изпуска контролирано с 4 кубика в секунда. В него постъпват по 20 кубика в секунда, но притокът постепенно пада със спирането на валежите. Превантивно се почиства преливника, но прогнозата е, че няма да се стигне до преливането на язовира оттам. От областна администрация успокоиха населението, че стената на язовира е здрава и той не представлява опасност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Водоносников
Водоносников
10.12.2014 12:27 12:27

Бързев,до кога ще тровиш Хасково и областта с твоята зъбата н-к отдел?Само да е тя,както и да е,брат й с неговите хора,които ти донасят и снасят всеки ден.Нямаш ли малко чувство за достойнство и морал.При Вас това нещо липсва по рождение,както на повечето комуняги.Гледам го завалията Беливонав,да не съм на негово място – на кого да се довери -Бързев или оня смешник дето беше н-к на иковомическа,но Иван Петров го намърда в областния съвет и така ще си кара ,пък уж бил пенсионер,ама май и по болест вземал пенсия.Беливанов,свестен си ,но се изчисти от тия покрай теб,щото освен да лижан задни части, за други нищо не стават.

ohoh
ohoh
10.12.2014 15:56 15:56

пускайте от тракиец водата на и без това е в повече

sa
sa
10.12.2014 15:57 15:57

Населението, което ще бъде засегнато от нарушеното водоподаване ще е 30 000 човека в гр.Хасково във кварталите: Република, Дружба 1, Дружба 2, Орфей, Македонски, Куба, Овчарски, Бадема и Брягови и 2500 човека в община Минерални бани (селата: Минерални бани, Татарево, Горно брястово, Долно брястово) .

nqma zna4enie
nqma zna4enie
10.12.2014 17:02 17:02

bravo,nestiga 4e vodata 3lv za kubik.ve4e sedmica I ne6to ne stava za piene,ami nakraq I 4iniite 4ovek ne moje sa si izmie ili da izpere

Зрителя
Зрителя
10.12.2014 17:04 17:04

Нищо не казват за броя на населението което от дни е без вода само вижте сайта на ВиК и си направете сметка половината област на практика и то след една година „изправяне“ на крака на дружеството и „чистене на калинки“

хахахасково
хахахасково
10.12.2014 21:09 21:09

Ей тия на снимката ще ни оправят

ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
11.12.2014 9:13 9:13

Тоя Бончев,цяло лято се правеше на манекен на областната управа и пускаше снимков материал ,къде ходил,кои язовири проверил,снимки,снимки чудо голямо.Сума ти пари за командировки и разходи за нищо.Кой му позволяваше това,ОУ няма ли си сайт,тоя малоумник ли е лицето на ОУ?Когато беше в МВР беше същите лайна,даже един от директорите му казваше на оперативките-Бончев,Бончев добре си си наврял гъзъ в дънки ама мозъка ти е без гънки…

Back to top button