Хасково

Мобилни митнически групи спипаха хиляди ментета, цигари и валута

Илюстрация730 000 къса цигари без бандерол, тютюн за пушене и 24 000 текстилни изделия, нарушаващи правата на интелектуална собственост откриха и задържаха при специализирана акция мобилните митнически групи от „Митническо разузнаване и разследване“ на трите българо-турски гранични пункта „Капитан Андреево“, „Лесово“ и „Малко Търново“, съобщават от Агенция „Митници“.

При масираните проверки бяха открити още недекларирана валута за над 75 000 лв. в долари и евро, злато и 2,5 кг. сребро, скиминг-оборудване и десетки пластики за него.

Основното количество от 700 000 къса цигари без бандерол е открито на МП „Капитан Андреево“ при съвместни действия със служителите на Митница „Свиленград“.

Основното количество дрехи и обувки, имитиращи световноизвестни марки, е открито от мобилните митнически групи при проверки на МП „Лесово“.

Стоките са открити при проверки на входящи и изходящи превозни средства, селектирани по метода „анализ на риска“. Стоките са задържани, образувани са досъдебни производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button