Хасково

Възстановиха водоподаването на Хасково, водата не става за пиене

ИлюстрацияНаселението от кварталите с нарушено водоснабдяване в Хасково и Минерални бани да не използва водата за пиене и приготвяне на храна до получаване на допълнителни указания, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

След създалата се тежка ситуация с водоснабдяването на Хасково и община Минерални бани, под ръководството на проведения късно вчера Областен кризисен щаб за бедствия и аварии, председателстван от областния управител Добри Беливанов и във  взаимодействие с РЗИ-Хасково, от ВиК  са предприети спешни мерки за възстановяване водоподаването на ВС „Ябълково“.

Формирани са аварийни екипи за спешното възстановяване на спрените кладенци и помпени станции, които работиха от 18 часа на 10 декември до 11 часа на 11 декември. В резултат на положените от екипите усилия се постигна резултат за качества на питейната вода и разрешение от органите на РЗИ за пущането ий във водопроводната мрежа. През този период са осигурени водоноски с питейна вода в с.Минерални бани и с.Татарево, като най-бързо засегнати от прекъсване на водоподаването .

Съгласно предписания на РЗИ се уведомява населението на засегнатите квартали в Хасково и населените места в община Минерални бани да не използва водата за пиене и приготвяне на храна до получаване на допълнителни указания от органите на РЗИ.

Броят на населението, засегнато от нарушеното водоподаване в следствие на заливането на кладенците от ВС „Ябълково“ е около 6000 човека на територията на Хасково и община Минерални бани, вместо очакваните 32 500 човека.

Водоподаването към град Хасково и община Минерални бани е възстановено в 11 часа на 11 декември.

Окончателно нормализиране на водоподаването към всички квартали се очаква след 20 часа на 11 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.12.2014 14:21 14:21

bravo,otli4no!!!HASKOVLII,neka badem blagodarni i po-dobri HORA,a ne da pluem postojanno?!!neka cenim kogato se pravi neshto dobro i hubavo,a ne da sme vinagi otricatelno nastroeni,kogato trjabva i NETRJABVA?!!

Ди
Ди
11.12.2014 16:12 16:12

Книжовната дума е „пускане“, а не хасковското „пущане“. Поне не го удебелявайте да се набива на очи.

Пътников
Пътников
11.12.2014 16:13 16:13

Бързев,ако ще и звезди да сваляш,пак си пътник с твоите хора начело със зъбата с конска усмивка Чонкова.Довиждане

ха хо
ха хо
11.12.2014 22:56 22:56

Водата сега не ставала за пиене…..като чели преди е ставала…най-скъпата вота в България…..а не става за пиене……ТУК Е ТЪЙ…..

Кореняк
Кореняк
12.12.2014 9:07 9:07

Пътников,да ти го начукам в кирливата уста,ти какво искаш да се върне дебел Петко Стойчев и да се разкарва с два джипа по запои и джумпарета като министърпредседател ли а?Тогава водата ти ще стане ли годна за пиене,простотияаа,простотия.
Как не ви е дошло на ум да се заядете и с Киримова,чудя се как?

Зрителя
Зрителя
12.12.2014 10:36 10:36

На финала много си изпускате нервите не е готино това и мисля че вече е крайно време да спрете с глупостите на Борко файтона за тия купони на Стойчев и какво ли още не. Помислихте си че сте се намърдали във ВиК завинаги но сега вече ще си идете завинаги защото се издънихте яко и всички ви разбраха що за стока сте.

Кореняк
Кореняк
12.12.2014 13:51 13:51

Човече,не ги е*авам нито П.Стойчев нито А.Бързев защото и двамата са навлеци както предполагам и ти.Единия Д-градски пезефенк,другия Харманлийско меше,а ти си някакво челеклеме от намайната си,така че не говори глупости.Баща ми лека му пръст казваше така-през 30-те години Хасково беше 30 хиляди и водата беше хубава и всичко беше наред,а сега какво,Т.Живков ви изучи,докара ви от село в градъ,направихте всичко бомбок и ще ми говориш ти кой каква стока е.Айде на село дървар с дървар…

Зрителя
Зрителя
12.12.2014 17:09 17:09

Като ти гледам езика и изказа нищо не си научил от баща си който явно е бил разумен човек и изобщо няма да се занимавам с тебе.

Back to top button