Хасково

Глобяват Агенцията за бежанците заради липса на лекари в харманлийския лагер

ИлюстрацияАгенцията за бежанците и директора на лагера в Харманли ще бъдат глобени в максимален размер, закани се на пресконференция в Хасково главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Специалистът бе на обиколка в региона, включваща и бежанските лагери във връзка с това дали се прави всичко необходимо за надзора над бежанците заради ебола.

Главният здравен инспектор подчерта, че бежанският натиск продължава и сега в харманлийския лагер има 2200 човека, от които 552 деца, а 22 са непридружени. Бременните жени са 90.

На този фон д-р Кунчев алармира, че медицинският персонал в лагера е крайно недостатъчен. Той посочи, че във връзка с проблема е пуснато предписание за отварянето на медицински пункт, където да се взимат проби, което не се изпълнява вече година. Ако до края на 2014-а това не бъде спазено д-р Ангел Кунчев се закани да наложи и глобите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button