Регион

Ученици от ПМГ с IT-сертификати

ПМГЗа трета поредна година ПМГ „Иван Вазов“ е сред училищата, които работят по иновативния проект „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“.

Той e насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка. На тези активни младежи се предоставя достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

В рамките на този проект на 13 декември 2014 г. изявени ученици от гимназията, които са показали най-добри резултати в организираното обучение гостуваха на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и получиха възможност за напълно безплатно сертификация по програмата Microsoft Office Specialist (MOS) 2013. Техен ръководител е Добринка Донева.

Учениците се явиха на практически изпит с продължителност 50 минути. Указанията за работа и условията на задачите бяха на английски език. Резултатът беше успешно положен изпит и  заслужен сертификат Microsoft Office Specialist – ценен и признат в цял свят. Това са Милен Георгиев – IX A клас, Драган Георгиев –  XI А  клас, Ивайло Иванов –  XI A клас, Здравко Янков –  XI Г клас, Антон Желев –  XI Г клас, Мария Иванова –  XII Б клас.

Проектът „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“ – един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2014 г. е част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button