Хасково

Инвеститор иска да строи мини ВЕЦ на язовир „Тракиец“

ИлюстрацияИнвестиционно намерение за изграждане на малък ВЕЦ е постъпило в РИОСВ-Хасково.

Възложител е „Тракивец“ ЕАД, с адрес на управление София. Това съобщи хасковското сдружение „Съюз за възстановяване и развитие“, което следи инвестиционните намерения,  представляващи обществен интерес.

Проектът „Омбудсман на природата“ на сдружението е подкрепен от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Изграждането на минивеца се предвижда след язовирната стена на язовир „Тракиец“. Централата ще поема водата от водовземната кула, предвидено е изграждане на нов напорен тръбопровод с дължина 410 м. В сградата на централата ще бъде монтирана една водна турбина. Очакваното производство на електроенергия е 2.241 GWh.

Становището на Басейнова дирекция-Пловдив е, че реализацията на инвестиционното предложение е допустимо от гледна точка на постигане на целите на околна среда и мерките за постигане на добро състояние на водите. Няма вероятност то да окаже значително отрицателно въздействие върху околната среда, природни местообитания, популации и местообитания на видове и човешкото здраве, гласи решението на РИОСВ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия.
Хасковлия.
17.12.2014 15:42 15:42

Ами що не си построи най напред язови и каквото иска да прави,ако иска и на жена си пломба да сложи отдоло.Басейнова дирекция,незнам кво,що.
ПО ТОЗИ ВЪПРОС ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ В ХАСКОВО И ОКОЛНИТЕ СЕЛА.Стига вече подаръци,фотоволтаици,не знам кви и накарая пак тока е олеле.Продажници,някой пак иска да се нагуши и то много.

Жител на с.Тракиец
Жител на с.Тракиец
17.12.2014 15:51 15:51

Прав е Хасковлията,този язовир е построен от парите на хората през 60-те години на миналия век и сега какво,ще се блажи някой който е крал парици от гърбъ на същите хорица.
За това РЕФЕРЕНДУМ или бомба на стената…

Анонимен
Анонимен
24.11.2016 20:12 20:12

Байноооо,нали като туриш бомба на стената и твоята къща в село Тракиец ще отиде. И може и бурканите в мазето ти да счупи. Байнооооооооо.

Василев
Василев
17.12.2014 18:06 18:06

На гол гръб и сто тояги са малко.Така,че ако някой си поиска да му направят свирка да отиде на улицата с червените фенери и толкоз.Ще направят ВЕЦ през крив макарон.Тия от София да не са с два чифта,да си правят каквото се пожелаят там и в Софийско поле.Повече няма да превиваме гръб.Да Ви е ясно.

uzungovec
uzungovec
17.12.2014 20:30 20:30

То даже е ясно кой е инвеститора, той другите ги изгони отдавна :). Обаче много е яка идеята за референдум на селяните от околните села . УУУУ СЕЛЯНИИИИИ!!!

Анонимен
Анонимен
18.12.2014 9:19 9:19

Лелии,на тва дуварче ку му турят идин фищек,ко ль за стань аъъ?Майции

днх;йд
днх;йд
18.12.2014 14:20 14:20

Очакваното производство на електроенергия е 2.241 GWh.Вие знаете ли, че това е мощността на АЕЦ Козлодуй.От това по-тъпо нещо не съм чувал.

Анонимен
Анонимен
24.11.2016 20:24 20:24

На специалиста по мощност на АЕЦ Козлодуй да му препоръчам да прочете малко и да научи разликата между GWh и GW . Мощността на АЕЦ в Козлодуй е 2 000 MW или за да те улесня това са 2 GW . А когато тази централа в Козлодуй работи 1 час тогава тя ще произведе 2 GWh ,а като работи например 5 часа ще ти произведе 10 GWh ЕНЕРГИЯ. Понимайш батка-едното е мощност,другото е произведена енергия за някакви си часове и затова мерната единица е киловатчас или в случая гигаватчас. Та тая централка на тия хора за година ще произведе тая енергия дето Козлодуй я дава за един час.
Да те светна щото по-тъпо от твоя извод не бях чувал.

риболовец
риболовец
24.11.2016 20:47 20:47

А аз си мислех,че водата дето изтича се използва и до сега за ток. Колко е тъпо,че така се е губила тази енергия до сега,а копаме въглища да ни димят. Хубаво е ,че някой ще използва тази вода -тя така и така си тече,поне енергията да не отива на вятъра. Браво на тия дето са се сетили за това.

Back to top button