Хасково

Изхарчили сме по-малко ток по Коледа

ИлюстрацияИзхарчил сме по-малко ток по Коледните празници, сочи информацията от ЕВН за потреблението на електроенергия.

Диспечерите данни на дружеството показват, че общо за периода 24 – 28 декември 2014 г. включително клиентите на дружеството са консумирали общо 128 482 000 киловатчаса електроенергия. Тези стойности са по-ниски спрямо потреблението през същия период на миналата година, когато са консумирани общо 143 083 000 киловатчаса.

Върховото потребление през изминалите почивни дни е регистрирано между 18 и 19 ч. на 28 декември. Тогава са регистрирани 1 524 000 киловатчаса консумирана електроенергия, сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховото потребление за същия период на 2013 г. е регистрирано между 17 и 18 ч. на 24 декември. Тогава са регистрирани 1 655 000 киловатчаса консумирана електроенергия.

ЕВН напомня, че по време на активния зимен сезон традиционно потреблението на електроенергия се увеличава значително, главно за отопление, топла вода и използване на различни електроуреди.

От дружеството информират отново, че важно значение за консумацията на електроенергия имат различни фактори, някои от които са: режим и интензивност на потребление при всеки клиент, състояние на жилищната сграда: външни стени, прозорци, врати, покрив, под и т.н., енергийноефективни мерки, външна температура: понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%, вид и брой на използваните уреди и техният клас на енергийна ефективност, поведението при ползване на електроуредите, брой помещения в жилището, които се отопляват, брой живущи в жилището и др.

Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от измервателния уред (електромер).

Специалистите в диспечерските центрове на ЕВН осъществяват денонощен мониторинг на мрежата. Общо 76 дежурни екипа са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button