Регион

Двама студенти от Свиленград с по 1000 лв. стипендии

СтипендииГражданско сдружение „Заедно за Свиленград“ отпусна стипендии на двама студенти от Свиленград, съобщават от пресслужбата на общината.

СтипендииПрез учебната 2014-2015 г. финансова помощ ще получават Андон Атанасов – трети курс в Медицинския университет в София и Иван Пеев, който учи „Туризъм“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

И двамата младежи имат отличен успех от обучението си и отговарят на критериите за нуждаещи се от финансово подпомагане. Изискванията са предварително обявени от сдружението при набирането на молби на кандидатите за стипендии. Тази година в конкурса участваха четирима студенти. Избраните стипендианти ще получат по 1000 лв., изплатени на две вноски. Договорите им бяха връчени в навечерието на Коледа от Мария Костадинова – председател на неправителствената организация.

Гражданско сдружение „Заедно за Свиленград“ подпомага студенти в затруднено социално положение за седма поредна година. До момента стипендии са получили 15 младежи от Свиленград, обучаващи се във висши учебна заведения, а раздадените средства са общо 17 000 лв. Сред стипендиантите на сдружението вече има дипломирани юрист, икономист, двама стоматолози, медик, инженер авиационна техника и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button