Хасково

Хасково и Димитровград ударно в кампанията за пластмасови капачки

Капачки, архивХасково и Димитровград напоследък имат особен принос в събирането и предаването за рециклиране на пластмасови капачки, съобщават от фондация „Идея в действие“.

По-малко от месец бе нужен за събирането на 6-я тон капачки от началото на кампанията. Със средствата ще бъде закупена нова пералня за преходното жилище за деца от 14 до 18 г. към Центъра за настаняване от семеен тип в с. Ново село, област Видин. В жилището са настанени 12 деца и младежи, лишени от родителски грижи, за които това ще бъде първата пералня.

В Хасково и Димитровград капачки се събират на три места, а в цялата страна пунктовете са 117. За цялостното безвъзмездно  транспортиране на събраните количества се грижи куриерска фирма.

Идеята увлича все повече хора. Всеки може да се включи и да стане част от една завладяваща кауза, която променя обществото ни към по-добро по един напълно непринуден и лесен начин, казват организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button