Регион

Пасат, натъпкан с цигари и тютюн, хванаха на границата

ТютюнКонтрабандни цигари и тютюн са открити на три различни места в лек автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Колата „Фолксваген Пасат“ с българска регистрация е била управлявана от български гражданин, който пътувал сам. Мъжът декларирал, че пренася 50 кутии с общо 250 кг. сушени кайсии. Въпреки това автомобилът е селектиран за щателна проверка, при която в двигателния отсек, задната седалка и щората на багажника, митническите служители са открили общо 250 кутии  (5000 къса) цигари с марките „ММ“ и „Карелия“, всички без акцизен бандерол, както и два килограма нарязан тютюн за пушене. Шофьорът е признал, че цигарите и тютюна са негови и ги е закупил от турския безмитен магазин.

Тютюневите изделия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница „Свиленград“.

За декларираните сушени кайсии митническите служители са уведомили Българската агенция за безопасност на храните. Поради липса на сертификат за произход, стоката е иззета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button