Хасково

55 ученици се върнаха от чужбина през 2014-а

ИлюстрацияНад 55 ученици от Хасково и региона се върнаха от чужбина, за да продължат образованието си у нас през 2014 г., съобщи за Haskovo.info старши експертът по чуждоезиково обучение в Регионалния инспекторат по образованието (РИО) Румяна Делчева.

Толкова са документите на децата и младежите, които са легализирани през изминалата година от специализираната комисия в РИО. Повечето от децата се връщали със семействата си от Гърция, Турция и Испания, предимно от град Валенсия. За годината има издадени и два отказа.

Обработените документи за средно образование са 4, професионална квалификация – 1, за признат срок или клас – 34, уверения за шофьорска книжка – 16.

Haskovo.info припомня, че през 2013-а от чужбина се прибраха 99 деца, а през 2012-а – 82.

Реално бройката за 2014 г. е по-голяма, защото от средата на годината децата до 6 клас вече подават документите си директно в училищата, а не в РИО.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button