Регион

Бъдещ полицай извади кръста в Димитровград, 26-годишният Кирил – в Харманли

КръстКръста на Богоявление от водите на река Марица край Димитровград извади Делян Динев, на 22 г., последна година курсант в Академия на МВР – Симеоново, „Опазване на Обществения ред“.

КръстОбщо 36 младежи се хвърлиха в студените води на река Марица след кръста. Делян получи от кмета Иво Димов парична награда от 100 лв., бутилка червено вино, пита и рекламни материали на общината за новата 2015 г. Останалите участници получиха рекламни материали и по 20 лв. Награда имаше и от председателя на общинския съвет Стефан Димитров.

Във водите на Марица бяха отслужени и кръщенки: Иван – 10 г., Валентин – 2 г. и Величка на 24 г. Кметът им подари рекламни материали на общината и по една икона.

Тази година кръстът в дълбоките води на река Харманлийска улови 26-годишният Кирил Антонов. Той получи награда от 150 лв. от кмета Михаил Лисков. Близо 2000 души наблюдаваха ритуала на моста на магистралата Е-80 и по бреговете на реката. До мястото се стигна с литийно шествие от кметството, предвождано от духовия оркестър на Харманли.

Кръст  Кръст 
 Кръст  Кръст

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button