Хасково

Чакат последните 800 бона за новия център в Хасково

РемонтОколо 800 000 лв. остават да бъдат преведени на община Хасково от финансиращия орган за приключилото благоустрояване на центъра в Хасково, стана ясно на пресконференция днес.

Общината не е санкционирана заради сигнала за отсечените 16 чинари по алеята между кметството и областна, а на тяхно място вече са засадени нови дървета.

РемонтЦялата реконструкция за близо 4.9 млн. лв. продължи 20 месеца – от 20 май 2013 г. и приключва на 20 януари тази година, като сега завършва одита. От общината съобщиха, че работата е приключила със 7000 лв. под проектната стойност.

Реконструкцията обхвана централна градска част в обхвата на пл. „Свобода“, пл. „Общински“, ул. „Велико Търново“ и ул. „Сан Стефано“. Бяха подменени морално остарелите водопроводи по ул. „Патриарх Ефтимий“, ул. „Сан Стефано“ и  ул. Велико Търново“. Подменени са настилките в района на площад „Свобода”, читалище „Заря“, пространството от пл. „Общински” до пл. „Свобода“, по ул. „Велико Търново“ северно и южно от читалище „Заря“, по ул. „Сан  Стефано“ и пред кметството.

Изградени са нови озеленени площи, както и нова поливна система, детска площадка, ново улично и парково осветление.
Общата благоустроена площ е 30 дка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button