Регион

Иззеха над 80 000 контрабандни цигари

Полиция, архивЦигари и тютюн без бандерол иззеха при съвместна операция икономическите полицаи на ОДМВР-Хасково и колегите им от Агенция „Митници“, съобщават от полицията.

Целта на операцията на ГКПП „Капитан Андреево“ е предотвратяване на контрабанден внос на стоки на територията на страната. В хода на акцията са установени 24 случая на направени опити за пренос на стоки през държавната граница, за които се дължи акциз. Иззети са общо 70 140 къса цигари и 1 кг. тютюн без бандерол. Съставени са 6 акта и 18 разписки от митническите служители.

Общо 10 540 къса цигари без бандерол иззеха при специализирани акции служители на ОДМВР в Димитровград, Харманли и Свиленград. 5940 къса от общото количество конфискуваха димитровградските полицаи. Те са открити при проверка на лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 33-годишна димитровградчанка.

Кутиите цигари били оставени в багажното отделение в полиетиленова чанта. Иззети с протокол за доброволно предаване. Образувано е бързо производство.

2800 къса цигари без бандерол са конфискували и харманлийските криминалисти. Те са открити в стая в Приемателния център за бежанци в града, обитавана от 32-годишен сириец.

Останалите 1800 къса са намерени в частен дом в Любимец, обитаван от 52-годишен мъж. Съставен е акт по ЗАДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button