Хасково

За пръв път поставиха изкуствена раменна става в Хасково

ОртопедияЗа пръв път в Ортопедично отделение на МБАЛ „Хасково“ бе поставена изкуствена раменна става, съобщиха от болницата.

Екипът в отделението работи в тясно сътрудничество с хабилитирани специалисти от Медицинския университет в Пловдив и за близо 3-часовата операция в Хасково е бил проф. д-р Владимир Ставрев, ръководител на Катедрата по ортопедия и травматология и началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Свети Георги“.

Ставата е поставена на 80-годишна жена от Хасково, която паднала на улицата. Сега възрастната жена се възстановявала много добре, уточниха от отделението.

Днес в ортопедия също бе извършена рядка операция, която досега се правеше само в национални ортопедични центрове. 22-годишно момче е имало счупване на една от костиците на китката. В двучасовата операция специалистите му присадили костно вещество и направили стабилизация с винт.

Снощи до късно пък е оперирана аптекарка, която е с фрактура на крака, гръден капак и ребра след катастрофа. Жената е трябвало да бъде стабилизирана за да се транспортира до специализирана клиника в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стара пенсия
Стара пенсия
23.01.2015 16:30 16:30

Брей,човек да им се начуди на тези наши специалисти в ортопедията!Така е учат се на стари хора и пак си остават „гладни“ и не научени цял живот.Колко хора осакатиха,а на всичкото отгоре и паричките им взеха.

гражданка
гражданка
24.01.2015 9:25 9:25

Пак фукни.Добре, че специалиста е от Пловдив та наще да се учат на тази женица .В Хасково нямаме вече с ъкъла си лекари,пък за специалисти да не говорим.Ако са те парите в излишък,то потърси хасковски докотр и му ги харижи!

Некадърник си ти
Некадърник си ти
24.01.2015 10:09 10:09

Кво се оплаквате бе тъ*анари такива.Говорите все едно че винаги отивате в Пловдив когато имате някакъв здравословен проблем.Нямате 5 лева във джобовете си за кафе и не можете да си платите здравните осигуровки и се правите на голямата работа тука.Еми тогава вие станете перфектен лекар на университетско ниво но как ще станете като сте без образование

Антония
Антония
24.01.2015 13:34 13:34

И нещо хубаво да направи човек другите винаги ще го обвинят.Българска му работа.В отделението по ортопедия работят много добри специалисти, като д-р Митко Петко, д-р Павлов и др.Не знам за каква корупция ми говорите, но аз не съм видяла такова нещо.Конкретно мога да говоря за Петков и Павлов,защото цялото ми семейство ги посещава.Мой ортопед от 14 години е д-р Петков и никога не ми е искал пари за нищо,както на мен така и на близките ми.Ходете в Пловдив да ви видим тогава как ще ревете,защото там повечето специалисти взимат по 50лв. за преглед. Поздравление за добре свършената работа на лекарите! А журналистите можеше да посочат имената на другите лекари от екипа, които са участвали в операцията,д-р Ставрев не е оперирал сам.

pu pi
pu pi
24.01.2015 19:33 19:33

Петков няма равен във всяко едно отношение.Може да е цапнат в устата и да е малко аругантен,но си разбира от работата.

Back to top button