Хасково

Вдигат глобите за ЕРП-ата, привикват ги в парламента

Пресконференция

Делян Добрев

Минималната санкция за нарушения на наредбите за ЕРП-ата да бъде вдигната от 20 000 на 200 000 лв., се закани на пресконференция в Хасково Делян Добрев. Той посочи, че това може да стане между първо и второ четене на Закона за енергетиката.

Председателят на парламентарната комисия по енергетика обясни, че това се налага от последните двойни сметки за ток, които са се получили от около 67 000 абонати на „Енерго Про“ във Варненско.

По този повод утре Добрев свиква извънредна комисия в парламента, на която ще бъдат привикани и представители на трите ЕРП-та, които да дадат обяснения.

Според Делян Добрев получаването на две сметки за периоди от по 20 дни, дължими на една дата, може да бъде избегнато с така наречените умни електромери, които отчитат електроенергията дистанционно.

По неговите думи първенец във въвеждането им е ЕВН, като при тях тези електромери са общо 20%. Цената на старите е 30 лв., а на новите – между 50 и 60 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button