Регион

Намериха над 12 000 евро в кабинета на арестувания Караиванов

Задържан

Тодор Караиванов

Над 12 000 евро са намерени в кабинета на задържания за подкуп временно изпълняващ длъжността началник на Митница „Свиленград“ Тодор Караиванов, съобщават от прокуратурата.

Както Haskovo.info писа показната акция по задържането му на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура и ДАНС, се проведе снощи.

Задържан

Къщата на Караиванов в Харманли

В продължение на 30-40 минути Караиванов е получил два подкупа, първият в размер на 600 лв., вторият – от 600 евро, е установено от разследващите. След получаване на втория подкуп, началникът на митницата е задържан на местопрестъплението. При задържането той е оказал съпротива – опитал се е да избяга. В кабинета му са намерени и 600-те лева от приетия подкуп, допълват от прокуратурата.

В жилището на Караиванов са открити 6000 лв.(във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

Предстои привличането на Караиванов като обвиняем и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление, както и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение.

Следствените действия продължават и към момента.

Залавянето на Караиванов с белязани банкноти стана дни след като той беше награден за професионалната си работа от директора на Агенция „Митници“.

Запознати съобщиха, че парите от подкупа са били предадени около час преди ареста от представители на фирми, които така трябвало да си осигурят спокойствие и да не бъдат проверявани.

Ако Караиванов бъде отстранен неговите задължения ще поеме замначалникът Юлия Чолакова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
jopo
jopo
29.01.2015 12:44 12:44

тези джобни да не са от наградата преди 2 дни

jopo
jopo
29.01.2015 12:47 12:47

или ще си наеме някоя софийска адвокатка , и ще се окаже, че са служебни тези пари…

galina
galina
29.01.2015 14:57 14:57

kakvoto i da kaja e malko.vsi4ki vzimat dori i v momenta,tezi mitni4ari sa korumpirani .popitaite gi ziganite ot s-d i kap. adreevo za kogo rabotqt. hvashat gi opravdavatgi i pak na rabota.

Анонимен
Анонимен
29.01.2015 14:59 14:59

а подкуп , та кой ли му е дал подкуп на него , на заем са му от приятели , днес оправдаха и миналият с килата дрога в колата , намерил ги на пътя и ги прибрал завалията , няма ли някой мъж да вземе и да ги изпозастреля тези всичките мафиоти

Анонимен
Анонимен
30.01.2015 8:40 8:40

Авъ ки е*а таа майка ки е*а,утре ки гу пуснат въ,ки даде тоо заем на някой друг назаем и пак ки гу върнат на рапта яаа…

Back to top button