Хасково

Военният министър предлага техника за снабдяването на Родопи с хляб

НаводнениеВоенните са готови да окажат помощ на най-засегнатите от наводнението хасковски села, съобщават от Министерството на отбраната.

Военният министър Николай Ненчев посети днес засегнатите от наводненията хасковски села – Стойково, Любеново и Родопи.

Наводнение„Ще поддържаме връзка с кметовете и има готовност да бъде оказана помощ на населението с всичко необходимо“, увери министърът при срещите си с кметове на населените места.

Хасковското село Родопи е напълно откъснато от света от неделя сутринта, след като водата е отнесла пътя. До селото няма никакъв достъп и жителите му не могат да се снабдяват с хляб. Електроснабдяването не е нарушено, но до края на деня вероятно водоподаването ще бъде спряно.

Министър Ненчев съобщи, че има възможност да бъде изпратена високопроходима техника, за да бъдат снабдени жителите на населеното място с хляб и други продукти от първа необходимост. През целия ден ще се поддържа връзка с кметския наместник на населеното място Маргарита Атанасова.

В Любеново също има пропаднал път и затруднен достъп до него, но местните власти са успели да снабдят жителите му с хляб. Основното притеснение на кметския наместник на село Стойково Василка Ангелова и кметския наместник на Любеново Боян Бойдев е складът за пестициди, който се намира много близо до водоема на селата за питейна вода.

До края на деня пътят за село Родопи, в разрушената му от валежите част, ще бъде възстановен, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

За ремонта на пътя е настоял областният управител Добри Беливанов пред директора на Областно пътно управление Радостин Ламбрев. Последният е поел ангажимента, че общинския път ще бъде възстановен още днес.

Наводнение  Наводнение 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button