Регион

Задържаха валута за 1,3 млн. лв. на границата

ВалутаМитническите служители на „Капитан Андреево“ откриха и иззеха недекларирани 757 500 долара и 6500 евро, укрити в шофьорската кабина на товарен камион с полска регистрация.

Шофьорът на камиона, полски гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – перилни препарати от Полша за Турция. По метода „анализ на риска“ камионът е отклонен от служители на отдела за борба с наркотрафика за щателна митническа проверка, при която в един от шкафовете на шофьорската кабина е открита найлонова чанта, пълна с книжни банкноти – 757 500 долара и 6500 евро, чиято левова равностойност е близо 1 322 700 лв.

Недекларираната валута е иззета съгласно разпоредбите на Валутния закон и действащия Регламент /ЕО/ 1889/2005 на Европейския парламент и на Съвета от 26 октомври 2005 г и подлежи на отнемане в полза на държавата.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница „Свиленград“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button