Хасково

Язовир „Стамболийски“ изтекъл в река Хасковска

ИлюстрацияЯзовир „Стамболийски“ е изтекъл през допълнителния преливник, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Там е постъпила информация от пожарната, че днес е извършен оглед на язовира и е констатирано следно, че допълнителният преливник се е удълбочил, вследствие на голямото количество вода, преминаващо през него. При това количеството вода от язовира е изтекло безопасно за къщите под стената. Водата се е вляла в река Хасковска, като е нанесла поражения за затворени за движения пътища на община Хасково, които са възстановени временно от кметството.

Произшествието се случва между 1 и 4 часа на 2 февруари.

Язовир „Стамболийски“ се намира на около 7 км. източно от Хасково. През 2012 г. в резултат на високи води се разрушава основният преливник на водоема. Тогава се изгражда по спешност допълнителен авариен преливник (40 м. канал). През януари 2014 г. по проект и изпълнение на Областна администрация е изграден още един допълнителен преливник. Именно този преливник е предотвратил разрушаване на стената и по-сериозни последствия и щети.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ima znacenie
ima znacenie
04.02.2015 9:01 9:01

bravo na bivshia oblasten

кмета
кмета
05.02.2015 14:19 14:19

какво браво,а сега без язовир какво ще прави селото.Тези Ла..на дето влизат в реката кои ще ги бута занапред,какво занимание ще имат селските хора. Черния вожд нищо не го интересува…

селски
селски
06.02.2015 22:18 22:18

Всичко е ясно, много дъжд, пуснаха язовира дърабъра. Интересуваме оня пръдлю арендатора, освен да събира пари нещо по договора да е изпълнил за да е язовира изправен.Същите бомби са и много язовири, арендатора събира, пъчи се и когато залеят поредното селище – всички се изпаряват.

ribar
ribar
07.02.2015 16:53 16:53

Za vsichko durjavata e vinovna.Kato go praveha toq prelivnik zashto samo go izkopaha a ne go betoniraha to beshe qsno che vodata shte izmete pqsuka i nakraq shte se razrushi ot 10 godini hodq na tozi yazovir postoqnno i nikakvi problemi e nqmal .Tolko otkusana durjava nqma nikude!

Back to top button