Хасково

500 лева глоба за „педофил“ и шамари

ИлюстрацияС 500 лв. е глобен от съда жител на стамболовското село Долно Черковище за обида и бой на непълнолетен.

Подсъдимият С. Ю. е признат за виновен от хасковския районен съд, че на 16 август миналата година в селото е причинил на М. М. контузен оток и че нарекъл младежа „педофил“.

Съдът е решил мъжът да заплати на пострадалия 500 лв. обезщетение за претърпените болки и страдания.

Присъдата е обжалвана пред Хасковския окръжен съд с мотива, че не били събрани достатъчно доказателства.

Подсъдимият С. Ю. бил чувал, че М. М. е правил секс с деца от селото и че преди няколко месеца е изнасилил племенника му.

Така на 16 август подсъдимият с жена си и децата си бил в магазин в селото, където пиел кафе. През това време момчето и негов приятел се канели да ходят на басейн в близък комплекс. Преди това отишли до магазина да пият по нещо. Подсъдимият дръпнал М. навън и го питал какво е направил с племенника му. След това му ударил един юмрук, веднага след това последвал и втори. Младежът побягнал, а Ю. го погнал с колело из селото. Бягащият се скрил в двора на свой познат.

По делото е била разпитана като свидетел майката на М. Тя твърди, че го е виждала да прави секс с дете.

Окръжните магистрати обаче са преценили, че е налице доказано престъпление „обида“. Ако действително М. е извършвал такива деяния отговорността му може да бъде реализирана в наказателни процеси, водени с предмет на доказване извършването точно на такива действия, е записано в решението на съда.

Така ХОС потвърждава присъдата на районния съд, като решението не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button