Хасково

Цветя пред паметника и конкурс на името на Капитан Петко войвода

ИлюстрацияПредставители на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково почетоха 115-та годишнина от смъртта на Капитан Петко войвода.

Той е един от най-обичаните герои на България, каза пред паметника на войводата д-р Красимира Узунова, главен уредник в Регионалния исторически музей.

Съюзът на тракийските дружества в България обяви национален ученически конкурс за есе и мултимедийна презентация на тема „Капитан Петко войвода – живот, посветен на свободата“, съобщи председателят на хасковското дружество Кирил Сарджев. Целта е да се стимулира и задълбочава интереса на учениците към историята. В надпреварата могат да участват ученици от VІІІ  до ХІІ клас.

Срокът за предаване на разработките е 30 март, а резултатите ще бъдат обявени в навечерието на 24 май. Председател на 5-членно жури е д-р Ваня Стоянова – научен секретар на Тракийския научен институт – София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
06.02.2015 19:16 19:16

Tova e za Angelova ot obstejitiqta.Tq vednage ste se vklu4i.Tq za drugo ne stqva.Narodnata sa modeika na Haskovo.BABATA ANGELOVA.PWNSIQTA.

Back to top button