Хасково

Клуб „Дарител“ в ПМГ с нови инициативи

ДарителиДомът за стари хора в Кенана ще получава вестници, чиито абонамент ще осигурят ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Учениците членуват в наскоро учредения клуб „Дарител“ с председател Захарина Тонева. Те вече посетиха социалното заведение и на чаша чай разговаряха с възрастните хора, пяха и рецитираха, правиха снимки, внесоха оживление в ежедневието на дома.

ДарителиИдеята за благотворителната дейност възникнала спонтанно, а след първата успешна кампания гимназистите решили да продължат с добрите си дела в помощ на най-нуждаещите се независимо от тяхната възраст и етнос. Те набират средства за осъществяване на идеите си като сами изработват картички и сувенири, които предлагат за продажба на благотворителни базари, или събират вещи. Така досега са успели да подкрепят материално две детски социални заведения в Хасково, младеж от защитеното жилище – студент от тази учебна година, а също баща, който отглежда сам трите си деца.

Учениците споделят, че към техните идеи се присъединяват  родители, роднини, приятели. Те разказват за впечатленията си доколко хасковлии имат нагласата да даряват, възхищават се от  пенсионерка, която дала последните си левчета, за да помогне. Доброволчеството се превръща в своеобразно училище на живота, обобщава тяхната учителка Екатерина Тодорова.

Сега, в навечерието на празника Св. Валентин клуб „Дарител“ отново ще организира базар. Парите от саморъчно изработените и продадени валентинки най-вероятно ще отидат за неща от първа необходимост на пострадали от последните наводнения, и за болно дете, което спешно се нуждае от операция.

Дарители  Дарители 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button