Регион

Три общини се готвят да празнуват Трифон Зарезан

ИлюстрацияХарманли, Ивайловград и Минерални бани вече обявиха празничната си програма за Трифон Зарезан.

Община Харманли трябваше да отбележи празника на 1 февруари, но заради националния траур в памет на президента Желю Желев, той бе отложен и ще се състои на 15 февруари. Тук отново са предвидени около 800 порции телешки курбан, 150 литра червено вино и 150 хляба, а лозите ще бъдат тържествено зарязани от кмета Михаил Лисков и старозагорският владика Галактион.

В Ивайловград празникът ще бъде отбелязан на 14 февруари. Предвижда се конкурс за най-добро вино, а за доброто настроение ще се погрижи оркестър „Феникс“.

Сутринта на 14-и знеполският епископ Арсений ще отслужи литургия в храм „Свето Преображение Господне“ в Ивайловград. Той ще донесе частицата от Светия Кръст Господен, съхранявана в манастира „Света Троица“ в Кръстова Гора. След литургията ще има и литийно шествие до центъра на Ивайловград, където ще се отслужи молебен.

„Трифон Зарезан“ ще бъде отбелязан и в минералбанското с. Сусам със зарязване на лозята на 14 февруари от 11 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
marin stoev
marin stoev
11.02.2015 16:19 16:19

Какъв е този незнаен оркестър “ феникс“ дето ще весели хората от Ивайловград. Това е, май един измислен орк. с трумпети и тем подобни северняшки мохабети. Тези от културата на Ивайловград, май толкова разбират от хубави народни оркестри!!!!!

Back to top button