Хасково

25 онкоболни вече минаха телегаматерапия в Хасково

Отделение25 онкоболни вече преминаха през новия апарат за телегаматерапия в модерното Лъчетерапевтично отделение в хасковския кв. „Болярово“, съобщи за Haskovo.info началникът на отделението д-р Анелия Павлова.

ОтделениеКомплексът обслужва пациенти от областите Хасково, Кърджали и др. През апарата са минали пациентки с гинекологични проблеми, рак на бял дроб, млечни жлези и ректума. Отстраняват се още екзостози (шипове) и се извършва терапия на карциноми на кожата от специалиста д-р Живко Филев.

Диагностиката и прецизното планиране на лъчелечението се прави на компютърен томограф. На скенера работи д-р Руска Григорова, а екипът е съставен от обучени физици, лаборанти и лекари. Терапията се поема от Здравната каса с изключение на скенера.

За пациентите, които са от по-отдалечени населени места работи модерен безплатен стационар с 20 легла. Всяка стая е със самостоятелен санитарен възел. През него вече са преминали около 60 болни.

Haskovo.info припомня, че онкоболните в Хасковска област се увеличават средногодишно с по 2%. Данните бяха обявени в РЗИ-Хасково на Световния ден за борба с рака – 4 февруари.

Отделение   Отделение
 Отделение  Отделение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Атанас
Атанас
12.02.2015 17:50 17:50

На последната снимка,да бяхте сложили един парапет по средата на стълбите,вижте как възрастните хора трудно слизат.

Back to top button