Хасково

Бизнесът натиска Калфин за професионалното образование и визите

СрещаПрофесионалното образование и визовият режим за турските граждани бяха сред акцентите на срещата между бизнеса от Хасковска област и вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в областна администрация.

СрещаСлед срещата Калфин заяви, че на нея са били направени конструктивни предложения и ще се работи в посока на исканията на бизнесмените. Те са се интересували и от възможностите, които предлага оперативната програма за развитие на човешките ресурси с приоритети за безработни младежи до 29 г., такива в предпенсионна възраст и демотивираните. По думите на вицепремиера в случая добър вариант е практиката за отпускане на нисколихвени кредити, както е в други европейски страни.

СрещаВицепремиерът каза още при визитата си в Хасково, че ще се търсят варианти за компромиси при промяната на пенсионната система, така че тя да отговаря на изискванията на всички, включително с вдигането на осигуровките и възрастта. Според Калфин мнението на представителите на бизнеса е най-важно при вземането на решения, затова и ще се работи за облекчаване на бюрокрацията при различните програми за подпомагане на трудовия пазар.

Калфин бе в Хасково по повод празника на лозята „Св. Трифон Зарезан“, организиран за двадесети пореден път със съдействието на Българската търговско-промишлена палата и домакин Хасковската търговско-промишлена палата с председател на Управителния съвет Янчо Янев.

Церемонията по зарязване на лозята ще е утре от 11.30 часа край Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button