Хасково

Дарители и миряни на молебен при параклиса „Св. Трифон“

ПараклисДарители и миряни се събраха на молебен при параклиса „Св. Трифон“ на Кенана в Хасково.

ПараклисХрамът е бил действащ дълги години, но през 50-те социалистическата власт го превръща във водохранилище. Преди 8 г. от сдружението „Св. Трифон“ с председател д-р Велислава Джонева започват възстановяването на храма. В инициативата се включват много дарители.

Д-р Джонева заяви, че до завършването на параклиса остава оформяне на фасадата, купуването на 2 камбани, изографисването на стените, изграждането на подход за инвалиди и облагородяване на района. Тя изрази надежда, че работата ще бъде свършена до 21 май, за когато е планирано освещаването на „Св. Трифон“.

Молебенът бе отслужен от отец Георги и отец Антоний.

Параклис  Параклис 
 Параклис  Параклис
 Параклис  Параклис
 Параклис  Параклис

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вярващ
вярващ
15.02.2015 13:58 13:58

Сърдечно поздравявам и се покланям пред благородното дело на всички, които възстановиха този храм!
Сега обаче заможните българи в Хасково, вярващи, тези, които се тупат в гърдите, че са елит, висшето общество на Хасково, да се обърнат към съвестта си и да дарят пари, за довършването на храма.Много са тези, които имат претенции, че са каймака на обществото в Хасково.Много пари имат , доста хора в града и областта, нека дарят за църквата.Мога да ги изредя поименно, но е излишно.Просто да дарят за общото дело.Хайде всички християни, заможни и не толкова заможни, дарете от личните си пари за храма на Кенана.
Знам, много хора от бизнеса дариха пари за храма, но явно не са достатъчни.

Анонимен
Анонимен
15.02.2015 19:01 19:01

Ееей,това да не е герберастки празник,бе мама ви нескопосана?Защо го осквернихте и него марш в кошарата,загубеняци.Начукахте на народа и на децата му и на внуците му един страшен дълг и стоите като света вода ненапита.Марш мамка ви марш оттам,изроди…

Анонимен
Анонимен
16.02.2015 11:30 11:30

а само на 30 -40 метра надолу се режат до дъно дървета дали е законно незнам, нека контролиращите органи проверят

Back to top button