Хасково

Димитровград в Топ 10 за безплатното саниране

ДоговориОбщина Димитровград се нареди сред първенците в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

ДоговориДнес в областна администрация бяха подписани първите 3 договора за безплатното саниране. Парафите си под тях сложиха кметът Иво Димов, областният управител Добри Беливанов и представителят на Българската банка за развитие Десислава Терзийска. Тя обясни, че тези договори са под номера 10, 11 и 15 от всички подадени до сега от страната.

Димов благодари на областна администрация, банката и на своя екип за бързата работа. Той заяви, че в напреднала фаза са още 3 договора, които тези дни също ще бъдат подписани.

От 117 блока в Димитровград, до сега заявления са подали 26, регистрираните са 23, като 3 се дооформят. 8 са подали заявления за финансова помощ, а 6 вече са одобрени.

ДоговориКметът каза, че сега предстои избор на фирмите за техническо и енергийно обследване, изработването на инвестиционен проект и изпълнител. Желанието на Димов е всеки блок да бъде саниран от отделна фирма. Обществените поръчки ще бъдат обявен в най-скоро време и очакванията са реалното саниране да започне през септември или октомври.

Димов уточни, че за първия блок на ул. „Захари Зограф“ 18, който е с два входа от 48 апартамента възлагането ще е директно и там работата ще е ускорена – с начало май-юни. За първите 10 блока пък общината поема облагородяването на районите около тях.

Добри Беливанов похвали активността на община Димитровград и заяви, че в скоро време се чакат първите договори за подпис от Хасково и Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Брахмачари
Брахмачари
20.02.2015 11:18 11:18

Г-н Димов, много ти е хубава секретарката! Може ли да си ги разменим за един месец.? Моята е черноока!

Back to top button