Хасково

Съветът на децата търси представител от Хасково

ИлюстрацияДържавната агенция за закрила на детето е обявила конкурс за избор на нови членове на Съвета на децата от няколко области, сред които е и Хасково.

Конкурсът се налага поради изтичане на 2-годишния мандат или навършване на пълнолетие на досегашните представители на младите хора от различните региони.

От кандидатите на възраст под 18 г. се очаква да бъдат активни и креативни, отговорни и толерантни, да имат умения да се ангажират с обща кауза. Шанс ще имат тези, които умеят да мотивират и обединяват връстниците си, да защитават общите интереси и ценности, а при проблеми – да предлагат решения.

Желаещите трябва да изпратят документи до 16 март.

Съветът на децата към председателя на ДАЗД е създаден през 2003 г. и работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Този консултативен орган дава възможност на децата да обменят знания, морални и интелектуални ценности, да си взаимодействат с държавни и неправителствени организации.

Досегашен представител на Хасковска област бе Християна Динева от Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button