Хасково

С 39 млн. правят асансьор до Богородица и обновяват 9 училища и забавачки

ПроектиРаботни инвестиционни проекти на стойност около 38.8 млн. лв. изработиха от община Хасково.

Парите са за изграждането на панорамен асансьор до монумента „Св. Богородица“ с пасарелка и облагородяване на района, както и обновяване на 6 детски градини и 3 училища.

Предвижда се обновяване, подобряване на енергийната ефективност и благоустрояване дворовете на: ОДЗ №15 „Слънце“, ЦДГ №19 „Щурче“, ОДЗ №11 „Елхица“, ЦДГ №9 „Усмивка“, ОДЗ №10 „Радост“, ОДЗ №20 „Весели очички“, както и на училищните комплекси на „Шандор Петьофи“, „Христо Смирненски“ и „Иван Рилски“.

В „Смирненски“ например се предвижда и изграждането на топла връзка между сградите в двора.

Обектите са включени в Зоната на публични функции с висока обществена значимост от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Хасково.

Бюджетът, с който са изготвени проектите е по спечелен проект и е на стойност 549 648 лв.

Сега от общината очакват финансиране за реалното стартиране на строителните и ремонтните дейности от ОП „Региони в растеж“.

Проекти   Проекти

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
karagianis
karagianis
20.02.2015 16:55 16:55

хубаво. сега измислете как да върнете хората в Хасково. защото както е тръгнало след 10 години няма да има кой да се вози в тоз асансьор

Анонимен
Анонимен
20.02.2015 20:13 20:13

Еей тоо Узунжовец не са накраде брей,за какъв к*р е тая глупост,кой ще се качи,хора търпете още това е с вашите пари,улиците са в ужасно състояние,половината град плува във вода при по голям дъжд.А тоя пак мисли само за лапане,спрете го вече!

гост
гост
21.02.2015 0:18 0:18

Яко, догодина триста и деветдесет милиона! Ние ще ги връщаме със по-скъп данък сгради, такса смет, такси, глоби и т.н., няма проблем 🙂

Back to top button