Хасково

Хасковските социалисти протестираха срещу бази на НАТО и новия заем

ПротестОбщинската организация на БСП в Хасково изрази с протест пред сградата на областна администрация своята позиция във връзка със случващото се в Украйна, базите на НАТО в България и заема от 16 млрд. лв., съобщават от партията.

В позицията се посочва: „Ние сме против войната в Украйна. Военните действия трябва да спрат незабавно и засегнатите страни да намерят мирно решение на конфликта, без намеса на външни сили“.

Хасковските социалисти смятат, че бази на НАТО в България не трябва да има, защото разполагането им на нашата територия ще направи страната мишена.

Позицията е подкрепена от повече от 200 делегати и гости, участвали в заседанието на 23-ата общинска конференция.
БСП-Хасково категорично се противопоставя на вземането на заем от 16 млд. лв.

„Подобен заем ще постави България в състояние на свръхзадлъжнялост, от която излизане няма. Може би целта на някои политически кръгове в страната, а и в чужбина, е именно такава, да поставят България на колене пред международните банки и финансови институции, да ни поставят в ситуация, в която да ни диктуват какви решения да вземаме, ситуация, в която да загубим и малкото останали ни самостоятелност, национално достойнство„, се казва още в позицията на червените.

Младежката организация на БСП в Хасково, предложи на делегатите и гостите на общинската конференция на БСП да подкрепят изготвената от тях позиция за случващото се в Украйна, базите на НАТО, очаквания нов заем и 10% данък върху пенсиите на работещите пенсионери. Предложения документ бе обсъден и приет.

След дълги дебати относно визията за бъдещето на Общинската партийна организация, делегатите на конференцията приеха насоки за работа и обсъдиха механизми за създаване на по-голямо доверие и по-широка подкрепа към партията.
Отчетно-изборната конференция обсъди номинации и избра ново общинско партийно ръководство. 35 са членовете на общински съвет, 10 от тях са младежи. За председател на Общинската партийна организация бе избран Иван Станчев.

Гости на конференцията бяха Станислав Владимиров – организационен секретар на БСП, Милко Багдасаров – член на ИБ на НС на БСП, Калин Коцев – политически организатор. Активно участие в работата на конференцията взе и народният представител Чавдар Георгиев.

 Протест Протест 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.02.2015 19:59 19:59

Станчев,Станчев,вежте кметът ви в Хасково какво прави.какви пари иска пак да краде ,Хасковлии не са католици че толкова фетишизираме тоя паметник на св.богородица.Защо ще хвърля пак милиони за ескалатори и глупости?Улиците са пародия на улици,

Pinochet
Pinochet
22.02.2015 16:56 16:56

Притеснен съм. Да не би този български феномен вече да се е установил като генетична мутация? Трябва да се проследи родословното дърво на безродниците русофили.Aко някой прояви патриотизъм и им се противопостави – те веднага го нарочват за проамерикански евро-либерал ,неосъзнавайки ,че човек може да съществува и да разсъждава без да е чужда подлога.
Ей, хора престанете да развявате тия знамена със сърпове и чукове. . И престанете с тия фалшиви братства, ставате за срам вече. Едвам се отървахме от братската прегръдка. Сега е друго, ако толкова ви харесва в Русия – моля, хващайте багажа. Сигурно ще сте единствените, заминали за там. Не ни излагайте пред света бе, „българи“..

Анонимен
Анонимен
22.02.2015 19:42 19:42

Алоо Пиночет,хвани ме за онова дето ми стърчи отпред?
Педал смотан.

pinichet
pinichet
22.02.2015 20:23 20:23

Алоо Мечеринков стига си писал по форумите СМОТАНЯКО,знаем какво лайно си …

Pinochet
Pinochet
22.02.2015 21:02 21:02

Някой друг би ви отговорил така:“хванете ме вие за това дето ми стърчи“,но аз не бих отговорил по същия начин,,понеже го смятам за гнусен хомосексуален акт,на който са способни само долни п**али като вас.Но вие сте предали душата си,защо да не дадете и задника си?

Back to top button