Хасково

Доктор по астрофизика от Бостън гостува в Хасково

СрещаДокторът по астрофизика от Бостънския университет Камен Козарев представи новостите в науката пред десетки хасковски ученици в Младежкия център.

СрещаД-р Козарев е възпитаник на Астрономическата обсерватория в Хасково, член на Астрономически клуб „Хелиос“ – Хасково. Той е специалист по слънчевата активност и изригванията.

Ученият представи уникалната за България образователна програма „Космически предизвикателства“. В рамките й световно известни учени и експерти се канят в България за среща на живо с младите любители на космическите науки и технологии, организират се събития и дейности, свързани с астрономията и космоса.

Д-р Козарев говори за най-новите постижения в областта на астрономията, космическите изследвания, технологиите и предприемачеството. В края бе предвидена и дискусия за възможностите Хасково да се включи активно в програмата.

Среща   Среща
 Среща  Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.02.2015 21:12 21:12

не можеш да снимаш фотографе :/

заместника на повелителя на извънземните
заместника на повелителя на извънземните
24.12.2021 16:35 16:35

Камен Козарев може да е малко по-скоромен. Всички занем каква е дипломата му по физика от Пловдив. А относно Бостън. Да посмали малко. В Бостън, ако си добър остваше, ако не – си тръгваш. Така е с всичките учени от чужбина- връщат се, защото не стават за работа там. Криворазбраната цивилизация.

Back to top button