Хасково

НАП влиза в 7 хасковски училища

НАПВ 7 училища в Хасково влиза Националната агенция за приходите през втория учебен срок с образователния си проект за млади хора „Влез в час с данъците“, съобщават от приходната агенция.

Проектът, който цели да повиши информираността на учениците за данъчната и осигурителната система в България, обхваща ученици от горен курс (от 9 до 12 клас) и се осъществява в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПМГ „Боян Петканчин“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, ПГТ „Никола Вапцаров“, ПГЛП „Райна Княгиня“, ФСГ „Атанас Буров“ и ПГТ „Александър Паскалев“.

Припомням, че първата част на проекта се проведе през 2013 г., като тогава 100 лектора от цялата страна посетиха близо 100 училища в страната и запознаха децата в тях с необходимостта от плащане на данъци и осигуровки, вредите от сивата икономика и рисковете при неплащане на здравни осигуровки. Акцент в проекта през тази година е необходимостта от издаване на касова бележка при всяка покупко-продажба. Има и игра с във Фейсбук. В нея могат да участват всички ученици от страната, като условието е да регистрират касови бележки без значение от стойността на покупките. Колкото повече касови бележки запише даден участник, толкова по-голям е шансът му за спечелване на някоя от наградите, които този път са 2 таблета, 2 фотоапарата и 1 конзола.

Над 96 000 са регистрираните досега касови бележки от участници в играта. Подробности за нея могат да се прочетат във фен страницата на проекта „Влез в час с данъците“ в социалната мрежа. Инициативата продължава почти до 31 май, а носители на НАП-посланието са лица от сериала „Революция Z“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
някой
някой
24.02.2015 14:30 14:30

Най-после нещо полезно за младите хора.Да се научат ,че една държава е стабилна, когато всички са коректни.Дано израсте едно коренно различно поколение от това,което расна в псевдодемокрацията.Дано се научат,че всичко зависи от съзнанието.Важно е за техния живот.

Back to top button