Регион

„Неохим“ запорира димитровградската болница за 46 бона

Пресконференция„Неохим“ е запорирал в петък сметките на димитровградската МБАЛ „Света Екатерина“ за задължения от 46 184 лв., съобщи на пресконференция кметът Иво Димов. Парите са за неразплатени от общинската болница доставки на консумативи от торовия завод.

„Сумата се дължи от 2-3 г., защо точно сега идва запорът? Не искам да вярвам, че това има нещо общо с предстоящите местни избори и евентуалната кандидатура на Стефан Димитров. В „Неохим“ на всички нива работят много качествени хора. Защо не ни потърсиха за разговор преди запора, защото това е проблем, който може да бъде решен за 15 минути“, заяви Димов.

ПресконференцияКметът каза, че сега постигнатото споразумение за разсрочване на задълженията от близо 400 000 лв. за осигуровки към НАП е провалено. Тези пари също щели да бъдат изисквани заради запора.

Управителят на МБАЛ д-р Матей Матеев заяви, че вече е изпратено писмо до ръководството на „Неохим“ в което се настоява за среща, в която да бъде решен проблемът. Д-р Матеев каза, че в последно време след разговори са били избегнати и други запори от доставчици. Сега общо задълженията на болницата са около 3 млн. лв., като 719 000 лв. са към общината. Управителят подчерта, че в болницата се работи по оздравителна програма. Водят се разговори със специалисти, които да се завърнат. Подписан е и договорът със Здравната каса за 90 клинични пътеки. Сега там има 115 пациенти при 125 легла, което не се е случвало от дълго време.

На предстоящата сесия ще бъде предложена докладна за тегленето на 1 млн .лв. кредит, с който да се осигури спокойствие в работата на болницата поне за година и половина напред.

Иво Димов гарантира, че дори със запорирани сметки финансирането от Касата няма да спре. „Ако трябва ще си взема една седмица отпуск и ще водя разговори в София. Всички ние милеем за болницата и тя няма да фалира ако направим всичко възможно“, подчерта Иво Димов.

Потърсен за коментар Стефан Димитров заяви пред Haskovo.info, че не е запознат със запора на болницата от „Неохим“. Той лаконично коментира като смешно обвързването на местните избори със сегашния проблем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button