Регион

Представят помагало за обучение по плуване на най-малките

ИлюстрацияПомагало за обучение по плуване в предучилищна възраст представя днес в Харманли Водноспасителната служба на БЧК. Домакин е целодневната детска градина „Детски свят“. На форума са поканени родители и детски педагози в Хасковска област.

Новото помагало е разработено от експерти в БЧК. Целта е да се подпомогне обучението по плуване, което деца трябва да започнат възможно най-рано заради благотворния ефект върху тяхното здраве и израстване. Важен ефект е и да се научат как да се  предпазват от инциденти във водни басейни.

Харманлийската детска градина е сред първите у нас, които работят за водната безопасност на най-малките. Пилотното обучение там по програма „Дръж под око“ с участието и на родители бе проведено със съдействието на Дружеството на водните спасители към БЧК-Хасково. Както Haskovo.info писа, то бе отличено от БЧК с плакет за принос в развитието на водноспасителната дейнаст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.02.2015 12:17 12:17

Вместо да представят помагала за плуване на „килимите в детските градини“ , да бяха направили един , макар и не олимпийски закрит басейн , за да ходят децата да плуват там!

ХАСКОВЛИЯ
ХАСКОВЛИЯ
26.02.2015 12:36 12:36

Ние си решихме проблема- зарихме басейна и турнахме ЛИДЪЛ отгоре . Ако имаше басейн сега и ние трябваше да обясняваме на децата как се плува 🙂

Back to top button