Хасково

Чешити спъват санирането на повечето панелки в Хасково

ДоговориЧешити спъват санирането на повечето панелни блокове в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от общината.

Причината е, че за безплатното саниране по националната програма се изисква 100% съгласие от всички членове на етажната собственост. В много от панелките обаче все се намирал някой, който просто не искал да се санира или бил против програмата на правителството. От това най-често се жалвали хората в приемната за граждани в кметството.

Днес бяха подписани първите три договора между община Хасково и сдружения на собствениците. Парафите си поставиха кметът Георги Иванов и представителите на сдруженията от: ул. „Васил Левски“ 63, „Бадема“ 29 и „Илинден“ 30. Този на „Левски“ е със 7 входа и 105 апартамента, на „Бадема“ – над 50 апартамента и на „Илинден“ – 48 апартамента. Представителят на сдружението от „Бадема“ е народният певец Тодор Кожухаров.

Регистрираните сдружения досега в общината са 53, като 16 са подали заявления за финансов интерес.

Сега за трите първи договора, предстои парафиране в областна администрация, след което следва провеждането на обществените поръчки. Кметът изрази надеждата си, че щом от други градове говорят за саниране на първите панелки през тази година, това ще е възможно и в Хасково.

Haskovo.info припомня, че миналата седмица бяха подписани първите три договора от Димитровград в областна администрация.

 Договори  Договори
 Договори  Договори

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button