Регион

30 протестираха срещу бежанците в Харманли

ПротестОколо 30 човека се събраха в Харманли на протест срещу бежанците, които влизат в България, съобщава „Сакар нюз“.

Митингът бе пред сградата на община Харманли, където с мегафони организаторките Петя Георгиева и Гергана Мургова изразиха своите опасения и претенции по този въпрос. Те отправиха упреци към бездействието на общината и някои държавни институции по отношение на проблема с нелегалните пришълци, както те наричат бежанците.

После всички се отправиха към бежанския лагер, а над 40 полицаи с пет коли им осигуряваха коридор по Международния път Е-80.

След това протестиращите се върнаха отново в центъра. Те заявиха, че не са срещу свободното движение на бежанците из Харманли, а не били съгласни те да имат повече права от българите. Ако един българин не си е платил осигуровките, той няма да бъде прегледан, но на чужденците им се осигуряват пълни медицински грижи, храна, отопление и други социални придобивки, споделиха недоволните.

Според някои от протестиращите в казината можело да се видят много бежанци и през деня и през вечерта. Те не спазвали вечерния час. Същото важало и за заведенията.

В края на протеста организаторите раздадоха брошури и мартеници, предоставени от Националния алианс на хората с редки заболявания. Всички пуснаха в небето балони.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button