Хасково

Само половината хасковски депутати чуха проблемите на общините

СрещаСамо половината хасковски депутати се срещнаха днес с представители на общините от региона за да изслушат техните проблеми.

Това бяха: Слави Бинев, Евгения Ангелова, Чавдар Георгиев и Борислав Иглев. Срещата се организира от Регионално сдружение на общините „Марица“ и бе закрита за медиите.

СрещаСлед края на срещата пред журналистите пък говори единствено Бинев. Той обясни, че целта на събирането е било да се чуят проблемите на местната власт и да се координират действията за тяхното разрешаване. По думите на Бинев един от най-сериозните проблеми е този с европейските програми, защото в малките общини няма достатъчно административен капацитет и средства за съфинансиране. По тази причина депутатът ще предложи създаването на специален фонд, който да подпомага финансово общините. Бинев сподели, че един човек не може да свърши всичко, но той ще съдейства за бързото предаване на информацията до общините.

Община Стамболово 5 дни е откъсната заради снега и кметът се оплака как не се е намерил един от хубавите хеликоптери да хвърли една торба с хляб. В България има голяма разлика между центровете и регионите. В една Австрия например, всичко което можеш да получих в града, го има и в провинцията“, заяви Слави Бинев.

Депутатът каза, че това трябва да бъде първата от поредица срещи за да има ефект.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
коментатор
коментатор
10.03.2015 17:38 17:38

„Община Стамболово 5 дни е откъсната заради снега и кметът се оплака как не се е намерил един от хубавите хеликоптери да хвърли една торба с хляб. “ – пълни глупости говори кмета на Стамболово.
В събота се пътуваше до Стамболово, а в неделя пътят беше вече на асфалт.

Back to top button