Регион

Любимец с 2 договора за саниране, 8 агростанции помагат на фермерите

ЛюбимецДва договора между община Любимец и Българската банка за развитие, свързани с отпускането на целево финансиране за саниране на многофамилни жилищни сгради, вече са факт, съобщават от пресслужбата на кметството.

Благодарение на своевременните действия от страна на общината и живеещите в двата блока, подготовката на документите и регистрацията на Сдруженията „Гладстон“ 2 и „Републиканска“ 43 се извършиха в срок и те са едни от първите, вписани в Националния регистър.

До дни ще бъде обявена обществена поръчка за осъществяване на отделните дейности по сградата и за изпълнението на процеса по обновяването им.

ЛюбимецОсем агрометеорологични станции на територията на община Любимец пък работят и подават информация на агрономите и земеделските стопани от района. Те са с едни от най-добрите параметри не само на Балканите, но и в Европа.

Справката е изключително точна и включва пакет от данни, необходими за производителите на земеделски култури: температура на въздуха, количество паднали валежи, относителна влажност на въздуха, интензивност на слънчевото греене, скорост и посока на вятъра. Те се актуализират на всеки 15 минути, а в същото време запаметява стойностите за повече от година.

Три от станциите са разположени в близост до града, а останалите пет в селата: Георги Добрево, Белица, Малко градище, Оряхово и Васково.

За да може производителят да получи достъп до въпросната информация е необходимо да се регистрира в стая № 13 в Общинска администрация, където ще получи персонален код за достъп.  Регистрацията е абсолютно безплатна и не се дължи никаква такса за времето на ползване. Единственото изискване е да има достъп до интернет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button