Хасково

Петима от ПМГ напред в математическата лингвистика

СестриПетима ученици от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ се класираха на Националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика.

Абитуриентката Лилия Петрова влиза на финала с максимума от 100 т. По 99 т. имат сестрите Йоана и Гергина Георгиеви, съответно в 11 и 10 клас. Десетокласниците Димитър Карев и Марио Георгиев също имат високи резултати от по 97 и 89 т.

ПМГ класира ученици и на Националните кръгове по физика – Петър Велков (10 клас) и астрономия – Байрям Байрямали (11 клас).

11-класничката от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ Кристина Кирова е финалистка на олимпиадите по физика и астрономия. На последната ще участва и Георги Васев в 8 клас от ГПЧЕ „Асен Златаров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Читател
Читател
13.03.2015 9:52 9:52

Много силна група! Младежи, които с постоянен труд са изградили високо ниво в областта, от която се вълнуват. Поздравление на всички!

Back to top button