Регион

Унищожиха милион контрабандни цигари, спипаха още 12 400

Цигари1 194 680 къса контрабандни цигари и 44 кг. тютюн за пушене бяха унищожени днес под контрола на Митница „Свиленград“.

Унищожаването се извърши чрез механично машинно нарязване на опаковките и съдържащите се в тях цигари. Унищожените цигарите са задържани от митническите служители през периода 2012 – 2014 г. на МП „Капитан Андреево“, както и на българо-гръцкия пункт „Капитан Петко войвода“. При един от случаите на ГКПП „Капитан Петко войвода“ през 2012 г. в лек автомобил с българска регистрация митническите служители изваждат от тайници в двоен под на багажника и зад задната облегалка 109 200 къса цигари от марката „Руби слимс“. При друг случай отново при влизане в страната от Гърция в тайник на товарен камион, превозващ по документи тоалетна хартия, са открити 100 000 къса цигари от марката „Валентин слимс“.

Това е втората за тази година процедура на свиленградската митница по унищожаване на тютюневи изделия, задържани за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове. През миналия месец чрез механично нарязване бяха унищожени близо 920 000 къса контрабандни цигари.

Общо 12 400 къса цигари без бандерол иззеха служители на ОДМВР-Хасково. Част от тях – 6000 къса са конфискувани от автопатрул на хасковската полиция при проверка на лек автомобил Фолксваген, спрян на булевард „Освобождение“ в областния град. В колата, шофирана от 57-годишен жител на село Стамболийски са намерени цигарите от различни марки.

Останалите 6400 къса са конфискувани от икономическите полицаи в Свиленград в района на село Капитан Андреево. Проверен е лек автомобил Форд с 49-годишен водач и 45-годишна пътничка, и двамата от кърджалийското село Възел. Безакцизните папироси са намерени оставени на задната седалка на колата. И по двата случая са образувани бързи производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button